De Omgeving

van Heerde

Wij wonen in een prachtige omgeving, u loopt bij ons het erf af en bent in de bos.

Er is hier een oase van rust.

U kunt hier wandelen, fietsen of op een andere manier de omgeving verkennen.

         

Het is goed mogelijk dat u wild tegen komt, b.v. herten of wilde zwijnen.

              

Op 10 min. wandelen van het vakantiehuisje zijn de Renderklippen, dit is een natuurgebied dat bestaat uit heide begroeide stuwwallen op de Veluwe tussen de plaatsen Heerde en Epe. Het 223 hectare grote gebied kent veel hoogte verschil.De Renderklippen zijn op loopafstand van ons huis

De in de zomer pimpelpaarse heide, de bijen, de sprinkhanen, zandhagedis en de adder maken de natuur bijzonder. In het gebied bevinden zich een aantal vennetjes, waarvan het pluizenmeertje het bekendste is. Bij Heerde staat de schaapskooi waar de schapen s’nachts verblijven. De schaapsherder is dagelijks op pad met zijn schapen. Zij lopen vaak dan los op de hei.

       Renderklippen & Schaapskooi

 “De Sprengen” De herstelde beken en sprengen met hun ongekende flora en fauna, zijn toeristische pareltjes. Want wie wil er nu niet een beekprik zien of de schitterende ijsvogel? Dat nog afgezien van het prachtige landschap waardoor de beken en sprengen stromen.

                    DSC00979

Recreatie plas het “Heerderstrand” is op een kleine 10 minuten wandelen van het gastenverblijf. Een Veluwse oase midden tussen de idyllische bossen van de Veluwe ligt dit recreatie gebied. Het prachtige strand en het schone zwemwater nodigen uit tot veel waterplezier!

Er zijn volop mogelijkheden voor een sportief potje beachvolleybal, waterpolo of kanoën op de plas, maar u kunt natuurlijk ook lekker zonnen op het zandstrand of de zonneweide. Ook nodigt de omgeving uit tot een mooie wandeling over het recreatiegebied.

Speciaal voor gezinnen en groepen met kinderen is er de Dieren-ABC-Route.

Heeft u zin in een hapje of drankje, dan kunt u terecht bij de kiosken voor diverse versnaperingen.

Heerderstrand

        Probeer ook eens de Pitch & Putt Golf, Het golfspel voor iedereen.

 Roofvogels zijn in dit gebied graag aanwezig.

Roofvogel

De havik bijvoorbeeld heeft er zijn broedterrein. Maar ook het nest van een buizerd kan men in een hoge boomtop van bijvoorbeeld een lariks vinden. En de wespendief en boomvalk laten hun roep horen.

 Pannenkoekenhuis “de Ossenstal” is een aanrader om een keer een lekkere pannenkoek te gaan eten, voor uw paard is er een paddock waar hij in kan staan.

“De IJssel” 

De IJssel                   De IJssel

En dan nog de prachtige omgeving van de IJssel, Veessen is een klein dorp aan de rivier de IJssel en maakt samen met de dorpen Vorchten, Wapenveld en Hoorn deel uit van de gemeente Heerde. Veessen maakte samen met Marle, Vorchten en Wapenveld in 2006 deel uit van het gebied dat op de nominatie stond als mooiste plekje van Nederland verkozen te worden en behaalde een keurige 3e plaats!

Veessen ligt prachtig aan een grote meander van de IJssel. Deze meander was vroeger voor de zeilschepen die stroomopwaarts voeren een lastig traject. Vaak konden de schepen de bocht niet op eigen gelegenheid passeren en moesten ze getrokken worden door paarden. Het is een prachtig gebied om te fietsen. In Veessen is een fietspondje, “het Kozakkenveer” in de Middeleeuwen, of nog eerder al, kende het dorpje Veessen een veerdienst met de overzijde van de rivier de IJssel.

Kozakkenveer

In het begin van de negentiende eeuw lag er ooit een schipbrug (de ”Kozakkenbrug”), tussen Veessen en Fortmond, gebouwd door Kozakken die de geallieerden meehielpen om het Franse leger te achtervolgen bij hun terugtocht uit Europa naar Frankrijk. Deze brug heeft maar kort bestaan. Vandaar dat het huidige pontje de naam “Kozakkenveer” heeft gekregen.  zo kun je aan de overkant komen van de IJssel.

Ook daar is het een mooi gebied voor een dagje fietsen of wandelen.

Voor meer informatie oven ons vakantiehuisje https://www.hoeve-desprengen.nl/gastenverblijf/

Bij de IJssel

Als u van de natuur houdt dan moet u hier toch een keer op vakantie zijn geweest.

 

Reacties zijn gesloten.